Induksi Sains Kuantitatif 2012


pada 31 August hingga 2 September 2012 course Diploma Sains kuantitatif telah menggadakan satu Kem Induksi yang bertajuk penggembaraan lang buana di Ulu Chepur, Perak. 
mm... entah betul ke tak nama tempat tut? sebab name tempat tut macam asing bagi Ashi.
oky, kem yang Ashi join kali ini bertujuan nak ragging buadak Sains kuantitatif yang part 1 ni. termasuklah Ashi. Bagi Ashi macam tak ada perasaan je. hehehe....

selepas selesai berkemas pada 31 August yang bersamaan hari Jumaat. Semua pelajar sains kuantitatif kene berkumpul di falkulti Sains Komputer dan Matematik (FSKM).


bila sampai kat kem, memang dax-dax ni macam kera kena belacan. hahaha.... anak ikan mandi lah... hahaha...  yang penting tempat tut memang agak boleh tahan la. tapi kantoi tandas hampeh.. :P


Pada awal pagi buta hari sabtu, Ada pulak kejutan dari senior sain kuantitatif. memang terkejut berok abis lah. lepad lecture budakbudak ni ada pulak nak takutkan orang... tapi memang best sebab da hampi setahun dah Ashi tak buat Night Walk. Tapi hampeh dieorang tak belakon jadi hantu pun.... :(

And, lepas rehat and solat subuh. dalam pukul tujuh pulak ada pulak aktiviti Treasure-Hunt...
penat gile lah~~~ sememangnya Ashi tak suka berlari!!!
sudah selesai permainan yang tak berapa best tut, semua budak-budak ni kene join pulak permainan dalam sungai. Entah lah apa name permainan tut. Tapi boleh tahan seronok lah. lepas habis permainan tut mulalah waktu mandi manda.

We Are Famiglia

banyak betul sampah dalam sungai ni.

Dalam pukul lima petang pulak ada pulak pertandingan cipta logo kumpulan dengan bahan semula jadi... hem~~~memang kacang gila nak mampus.



Pada malam sabtu pula ada malam kebudayaan... perh~~lemah abis lah. Untuk selamanya Ashi akan bencikan malam kebudayaan.

Pada 2 September, iaitu hari terakhir Ashi kat kem. Pada awal pagi tersebut ada senaman sebab waktu masih lagi mengizinkan buat satu lagi aktiviti iaitu Jungle tracking. sememangnya aktiviti lasak yang Ashi suka. But, Ashi tak boleh join sebab urat kaki tegang.. :(
Nasib lah... kalau Ashi tak masuk sungai sah-sah boleh join... but, agak malu lah jugak tak boleh join. Bila fikirkan bali kalau injured dekat dalam hutan sape pulak yang susah. Hem~~ dah lah Ashi tak bisa lagi dengan hutan tut maklumlah first time datang.


Heroin sains kuantitatif ACS1131A

Oky, budak-budak yang masuk hutan sudah balik. Dengar cerita ada pacat? perh~~ teringat pulak masa pertandingan Ronda Pandu Arah (RPA) kat Kelantan. hem... dah lah time tut kalah, pas tut jumpa pacat pulak... perh~~~
dalam pukul 12 semua siap berkumpul dan di dewan untuk penyampaian hadiah and kata-kata aluan dan perasmian Induksi sains kuantitatif. Cik Anisah yang merupakan penasihat sains kuantitatif cakap batch 2012 adalah batch terakhir untuk Induksi luar dari UiTM. Alahai~~~ malam tak berbau untuk batch yang seterusnya.

snap~~~snap~~~snap~~~

Sudh tiba masa yang dinanti-nanti kan oleh budak-budak ini. Tyme balik... YEAH....
hem... sebelum naik bas kene bawa beg jalan kaki sampai kat depan and jumpe jalan yang agak besar. Cik Anisah cakap bas tak muat nak masuk dalam kem, besar sangan. Kecian....
yek...yek...yek... jalan kaki. Ada pulak siap main lagi. Main luba-luba, sape sampai dulu. Perh~~~ kanak-kanak riang betul lah.

Aksi yang kurang mantap time snapzzzzz.... kepenatan  :'(

ciao~ciao~

-


No comments:

Post a Comment

Setiap koment anda amat berharga bagi mengkaji tahap kekratifan karya ini.