Welcome To UiTM


Selepas seminggu berada di UiTM memang mencabar, Tapi tak jugak lah. 
Biasa-biasa sahaja.

First time dapat tahu dapat masuk UiTM memang selak nak habis lah. Siap melompat hehehe....
tetapi sedih yang tak terhingga sebab teringatkan kampung halaman iaitu Kuantan, Pahang. Tinggalkan 6 orang sahabat karib dan yang penting tinggalkan family. Tetapi Ashi terpaksa tabahkan hati sebab inilah impian. Ashi dapat sambung pelajaran di UiTM Seri Iskandar, Perak. Nak dikatakan jauh tak jugaklah. nak dibandingkan dengan Universiti Kyoto?? Haram. Jauh gila!!!

Alhamdullilah dalam seminggu ini berjalan dengan lancar walaupun agak memenatkan dengan 'Minggu Destni Siswa'. Korang tahu tak apa kejadah tut? Ala~~~ boleh dikatankan minggu orentasi bagi pelajar First Semester .... 
Dalam seminggu ini jugak pelbagai jenis orang aku kenal rase malas nak layan...
tapi bagi Ashi first sem ini tak apalah nak pijak kepala ke, buli k.... tapi pastikan jangan melebih sangat lah sampai mengabaikan pelajaran. 
untuk second sem barulah korang nak tunjuk belang... hehehe.... 
maksud Ashi "Buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali".

Pada hari terakhir Orentasi tersebut macam-macam luahan hati dari pelaja r first sem dan abang-abang OC...
korang boleh la tengak gelagat Orentasi di UiTM Seri Iskandar. Memang tak kering gusi... :D




ciao~ciao~

-

No comments:

Post a Comment

Setiap koment anda amat berharga bagi mengkaji tahap kekratifan karya ini.