Diploma in Quantitative Science


Diploma in Quantitative Science. Kejadah apa tut?
korang nak tahu? ini lah course yang Ashi amik sepanjang Ashi di UiTM. korang mesti pelik dan asing dengan course yang Ashi pilih kan? Sebenarnya die tak lah asing sangan. Just a simple word that is Science Mathematics... hehehe:P
Ashi memang gila dengan number... tak suka menghafal! menyemakkan kepala! Ashi minat Mathematics since standard 4. mulanya Ashi lemah gila dalam Mathematics masa itu Ashi tak siap Homework and kena marah dengan cikgu dan kene pelempang sekali... hahaha best!!!
sejak dari itu Ashi siap semua latihan Mathematic and siap hafal formular Math, sifir and panjang lebar semuanya hafal... hahaha kelakarkan.
tapi disebabkan itu Ashi tak pernah dapat kerang dari 85% dalam Math pada Pepereksaan besar. Alhamdullilah berkat tamparan seorang cikgu Mathematic...
Dari situ jugak bercita-cita nak jadi Pakar Mathematic, actually bukan nak jadi lecture... hem~~~ may be nak cipta formula baru kot :P
Insyaallah... semoga Allah kabulkan..

So pada sesiapa yang minat gila dengan Mathematic bolehlah apply 'Diploma Sains Kuantitatif' selepas keputusan SPM keluar nanti oky

ini contoh buku Ashi gunakan pada part 1. masak bebe!!


mantopkan... kulit je nampak oky bila tengok dalam... astagfirullahaladzim~~~
hahahaha...:D

Kalaw sapa-sapa berminat nak tahu pasal course yang Ashi amik ni sila comment je... insyaallah ashi akan balas :)

ciao~ciao~

-


No comments:

Post a Comment

Setiap koment anda amat berharga bagi mengkaji tahap kekratifan karya ini.