Tutorial : Tambah Ruangan Add a Gadget atas Header

Salam bertutorial.. :)
Korang mesti nak tahu macam mana rupa tutorial ini kan... korang perasan tak sebelum Header di blog Ashi ini ada satu iklan dari nuffnung kan.
Ada numpak tak. Tutorial ini untuk nak numpakkan blog korang lebih kemas dan teratur.
Cara-caranya :~
 Log in Blog > Dashboard > Template > Edit HTML
 Tekan 'Ctrl+F' untuk cari code dibawah ini.
<b:section class=
 Dah jumpa. Korang akan jumpa ayat yang sebaris macam ini.
<b:section class='header' id='header' maxwidgets='1' showaddelement='no'>
 And korang delete code yang korang tersebut and then gantikan dengan code dibawah ini.
<b:section class='header' id='header1' preferred='yes'>
 Sudah paste kn code tersebut. Click SAVE.
SELAMAT MENCUBA
ciao~ciao~

No comments:

Post a Comment

Setiap koment anda amat berharga bagi mengkaji tahap kekratifan karya ini.