Tutorial : Background Post Footer

Macam mana nak bagi Post Footer nampak kemas dan menarik?
Biar kasi berwarna warni lagi.... contohnya macam Post Footer Ashi ini.
cara-caranya:~
 Log ini blog korang > Dashboard > Template > Edit HTML
 Tekan Ctrl+F (serentak) untuk cari code kat bawah ini.
.post-footer {
 Dah jumpa?... copy code yg dibawah ini dan pastekn dibawah kode yang korang cari tadi.
text-align:center;
padding:8px;
color: #333333;
font-size: 95%;
background: #A5DBEB;
border-left: 7px solid #44B4D5;
border-right: 7px solid #44B4D5;
moz-box-shadow: 0 0 5px 2px #44B4D5;
-webkit-box-shadow: 0 0 5px 2px #44B4D5;
border-radius:7px;
margin:6px;
}
.post-footer .span {
margin-right: .3em;
}
 pertunjuk warna itu korang tukarlah dengan warna yg korang minat oky.
Warna : untuk background
Warna : untuk border 
 Sudah selesai. PREVIEW dan SAVE... :)
*senang bukan. Hem... kalau ada yang tak faham atau ape-apa kemuskilan sila komen oky...

No comments:

Post a Comment

Setiap koment anda amat berharga bagi mengkaji tahap kekratifan karya ini.